להאזנה:
זומנתם לשימוע ונפסלתם מנהלית ל-30, 60 או 90 ימים? למשרדנו הניסיון והאמצעים לייעץ ולייצג אתכם באמצעות הגשת בקשה לביטול פסילה מנהלית לבית המשפט לתעבורה. במאמר זה נעמוד על מהותה והשלכותיה של הפסילה המנהלית וכן על האפשרויות להביא לביטול הפסילה ולהשיב לאלתר את רישיונו של הנהג.
מהי פסילה מנהלית?
פסילה מנהלית היא כלי הנועד להבטיח את בטיחותם של המשתמשים בדרכים על ידי שלילת רישיון הנהיגה של נהגים שביצעו עבירות תנועה חמורות או היו מעורבים בתאונות דרכים קשות. הפסילה נועדה להרחיק נהגים מסוכנים מהכביש עד לבירור מקיף של האירוע או העבירה. הפסילה מתבצעת על ידי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה, והיא נכנסת לתוקף מייד עם החלטת ההחלטה. לפני הפסילה הנהג יוזמן לשימוע אצל קצין היחידה, ואם לא יוגש כתב אישום הרישיון יוחזר לו.
משמעותה והשלכותיה של פסילה מנהלית
פקודת התעבורה שמסמיכה את קצין המשטרה לשלול את רישיונם של נהגים בעבירות תעבורה שונות, קובעת את זמני הפסילה המדויקים, כאמור ל-30, 60 או 90 ימים בהתאם לסוג העבירה שבוצעה. הפסילה אינה מיועדת בשלב הזה למיצוי הדין עם אותו נהג והיא איננה מהווה "מקדמה" על חשבון הענישה הסופית שלו, אלא לצורך מניעת הסיכון שבנהיגתו של אדם שנשקפת לכאורה סכנה לציבור מאופן נהיגתו ומאופי המקרה בו היה מעורב.
מכיוון שפסילה זו תוטל כאשר עולה הצורך "לצנן" את הנהג ולמנוע ממנו להמשיך להוות סיכון בדרכים, רשאי קצין המשטרה לקבל החלטה בנושא תוך בחינת גרסתו ונסיבותיו של הנהג במסגרת השימוע שייערך לו. לא אחת מגלים הנהגים כי הקצין שלפניהם מגלה הבנה למקרה ולנסיבות הקיימות להם ומחליט להשיב את רישיון הנהיגה למרות הכל. אך גם כאשר קצין המשטרה מחליט אחרת ומשית פסילה מנהלית לצד השבתת הרכב, לא הכל אבוד.
האם אפשר לבטל פסילה מנהלית?
אפשר לערער על הפסילה בבית המשפט ולהביא לביטולה. חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה לטיפול במצב והגעה לתוצאות הרצויות. הפעולה של פסילה מנהלית נועדה לספק מענה מהיר למצבים שבהם נהיגה מסוכנת עשויה להיות סכנה מיידית לציבור, אך יש מקרים שבהם פרטי התאונה מתבררים ובעקבות כך הנהג לא יורשע, הפסילה תבוטל ורישיונו יוחזר.
מהם התנאים לפסילה מנהלית?
הפסילה המנהלית ניתנת במקרים שבהם יש עבירות תנועה חמורות המסכנות את הציבור. כדי להורות על פסילה מנהלית, על הקצין המוסמך לוודא כי קיימת סיבה מוצדקת לכך שהמשך נהיגתו של הנהג הוא סכנה ממשית לבטיחות הציבור. הנהלים והתקנות מגדירים בבירור את העבירות אשר בגינן אפשר להפעיל את הסמכות לפסילה מנהלית. סעיף 47 לפקודת התעבורה מאפשר לקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה לפסול רישיון נהיגה אם יש יסוד להניח שיוגש כתב אישום נגד הנהג. פסילה ל-30 ימים תינתן בעבירות כמו סיכון הולך רגל במעבר חצייה, אי ציות לתמרור עצור או זכות קדימה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, עקיפה בדרך שאינה פנויה, הסעת נוסעים בשכר מעל המותר, הובלת מטען חורג, נהיגה ברכב מסוכן, אי עצירה לפני מסילת ברזל, נהג חדש בלי מלווה ונהיגה במהירות מופרזת.
כמה זמן נמשכת פסילה מנהלית?
משך הפסילה המנהלית משתנה בהתאם לחומרת העבירה ולנסיבות המקרה. ברוב המקרים משך הפסילה נע בין 30 ל-90 ימים. לדוגמה, במקרה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, הפסילה המנהלית יכולה להימשך 30 ימים. במקרה של תאונת דרכים עם פגיעות גוף חמורות, הפסילה יכולה להימשך 60 ימים. במקרים של תאונות קטלניות או עבירות חמורות במיוחד, משך הפסילה יכול להגיע עד 90 ימים. יש לציין כי הפסילה המנהלית היא זמנית בלבד, ולאחר סיום תקופת הפסילה הנהג עשוי להיקרא להליך משפטי נוסף שבו יוחלט אם להאריך את הפסילה או להטיל עונשים נוספים.
זומנתם לשימוע אצל קצין משטרה? רישיונכם נפסל מנהלית?
פסילה מנהלית היא כלי חשוב לשמירה על בטיחות הציבור בדרכים, אך כדאי מאוד בתור נהגים להימנע מהגעה אל מצבים העלולים לגרור פסילה זמנית של רישיונכם. על אף שאפשר לבטל פסילה מנהלית, התהליך דורש ליווי מקצועי של עורך דין ועמידה בתנאים מסוימים ובירורים בירוקרטיים. התנאים לפסילה מנהלית כוללים עבירות חמורות המסכנות את הציבור, ומשך הפסילה משתנה בהתאם לחומרת העבירה. יש להקפיד על חוקי התנועה, ולנהוג בזהירות כדי לשמור על הבטיחות של כולם.