להאזנה:
ענישה על נהיגת רכב בשכרות
כידוע עונש המינימום בגין נהיגת רכב בשכרות הינו פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים בפועל. גישת התביעה המשטרתית הינה אף להחמיר בעונש בגין הרשעה בעבירה של סירוב להיבדק בבדיקת אלכוהול וזאת בהנחה שמדובר בנהג אשר בגופו נמצאה כמות אלכוהול גבוהה במיוחד, ומסיבה זו בחר אותו נהג לסרב להיבדק.
נהגת בת 29 נעצרה במחסום משטרתי לבדיקה שגרתית ונתבקשה לבצע בדיקת נשיפון, על מנת לקבל אינדיקציה ראשונית של ריכוז האלכוהול. בבדיקה נמצא ריכוז של 460 מק"ג, העולה משמעותית על הריכוז המותר שהינו עד 290 מק"ג.
על כן, נדרשה הנהגת לבצע בדיקת נשיפה בינשוף, המכשיר שעל פיו ישק דבר, כלומר מי שבבדיקת ינשוף נמצא בגופו ריכוז לא חוקי, יחשב שיכור.
לפי השוטר שביצע את בדיקת הינשוף, הנהגת לא ביצעה "כמו שצריך" בלשונו "ונתנה נפח נשיפה לא מספיק".
לאחר מכן בבדיקה שנייה, לטענת השוטר, הנהגת הפסיקה לנשוף, והוסבר לה כי אם לא תבצע את הבדיקה "כמו שצריך", היא תחשב שיכורה. כן ציין השוטר כי מהנהגת נדף ריח חריף של אלכוהול מהפה. לאחר שהנהגת הוזהרה שוב שהיא מכשילה את הבדיקה, הפסיקה הנהגת לשתף פעולה ו"החלה לדבר בצורה בוטה", כלשונו של השוטר אשר ערך את הבדיקה.
טענת הנהגת
לאחר שהנהגת פנתה לקבלת ייצוג משפטי של עורך דין תעבורה ותיק ומנוסה כשהגיעה למשרדנו, היא טענה כי השוטר לא הסביר לה כלל את משמעות הסירוב. דהיינו, שמי שמסרב לנשוף כנדרש יחשב כנוהג בשכרות וצפוי לעונש של מינימום שנתיים פסילת רישיון הנהיגה בפועל.
לאחר שהנהגת לא הצליחה לנשוף כנדרש, ביקשה שוב ושוב לתת לה הזדמנות נוספת ולאפשר לה להיבדק. אך השוטר "התעצבן עליה", כלשונה, ולא אפשר לה להיבדק בשלישית.
מסתבר שהשוטר אשר ערך את הבדיקה, פעל בניגוד להנחיות וזאת משהופיעה בפלט כתובית ובה צוין "אלכוהול בפה- המתן 15 דקות" – השוטר לא המתין 15 דקות וערך את הבדיקה הנוספת לאחר 13 דקות בלבד.
בנוסף עולה מהפלט כי הנהגת נשפה נשיפה ארוכה, מה שמלמד על מאמץ מצידה לנשוף כנדרש, אך הדבר לא עלה בידה.
כן עולה מתוך חומר הראיות כי לא הוסבר לנהגת כי כישלון לנשוף במידה מספקת בכדי לתת תוצאה, הדבר ייחשב כסירוב להיבדק ובפרט שהשוטר ציין כי המדובר במי שלא הצליחה לנשוף.
לאור אלו, ניתן היה להתגונן, לשמוע את הראיות ולהגיע לתוצאה של זיכוי.
הנאשמת חששה מטבע הדברים להתמודד מול האישומים בבית המשפט וזאת כיוון שבסופו של דבר, היא נהגה לאחר ששתתה כמות לא מבוטלת של אלכוהול. בנסיבות אלו ולאחר דין ודברים אינטנסיבי עם התביעה המשטרתית, הגענו למתווה לפיו הנאשמת תורשע בעבירה קלה של נהיגה במצב השולל שליטה ברכב.
המדינה עתרה לפסילת רישיון לתקופה של 3 חודשים. לאחר שבית המשפט נחשף לטיעונינו, נקבע כי על הנאשמת לא יוטל אף יום פסילת רישיון הנהיגה בפועל.
קבלתם דו"ח \ כתב אישום על עבירת תעבורה?
גשו עוד היום להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום!