חובת הזדהות ומסירת פרטים:
נהג המעורב בתאונת דרכים חייב בכל מקרה להזדהות בפני הנהג הנוסף אשר מעורב בתאונה. זאת, גם אם מדובר רק בתאונה שבה נגרם נזק לרכוש וגם אם הנהג המעורב אינו דורש זאת. לכן, הצעה בסגנון של "תרשום את המספר של הרכב" אינה עונה על דרישת החוק. זאת, הואיל ואין ברישום מספר הרכב כשלעצמו כדי למלא אחר החובה שבדין.
לפי גישת בתי המשפט, הנהג המעורב בתאונה אינו צריך לדרוש את הפרטים מהנהג השני. על פי גישה זו, חובה על נהג לקיים מצוות "את פתח לו" – ולגבי מי שאינו יודע לשאול או לבקש יש ליזום הצעה למסירת פרטים. צעד שכזה ימלא את דרישות החוק ואף ימנע את הסיכון של אישום בגין סעיף זה בעתיד. ודוק: אין ביוזמה או בהסכמה להזדהות משום הודאה באחריות לגרימת התאונה; ההפך הוא הנכון – מי שמסרב להזדהות עלול להיחשב כמי ש"יש לו מה להסתיר" וכמי שחושש שהוא יואשם בגרימת התאונה.
חובת ההזדהות חלה כלפי כל אדם שנפגע בתאונה. היא כוללת מסירת שמו וכתובתו של הנהג החייב בזיהוי (אם מדובר בבעלים אחרים – את שם הבעלים וכתובתו), את מספר רשיון הנהיגה ומספר הרכב. כמו-כן, קיימת חובה להציג, אך זאת על פי דרישת הנהג, את רשיון הנהיגה, רשיון הרכב או תעודת הביטוח וכמו-כן תעודה מזהה ולאפשר לנהג הדורש זאת להעתיק את כל הפרטים הרשומים במסמכים הללו. זאת ועוד, גם כאשר נהג פוגע ברכב בחנייה או ברכוש דומם אחר , חייב הנהג הפוגע להשאיר את פרטיו על גבי הרכב הניזוק במקום בולט לעין. בנוסף לכך, חייב הנהג לדווח תוך 24 שעות ממועד היקרות התאונה לתחנת המשטרה על האירוע ולהזדהות, אלא אם כן מסר את פרטיו לשוטר שהזדמן למקום.
קרא עוד על:
אי ציות לרמזור אדום