– מדובר בתיקון לפקודת התעבורה הקובע, כי במקרה בו נפטר אדם בתאונת דרכים והיה לשוטר חשד סביר כי הוא היה שיכור, רשאי הרופא, אליו הובא הנפטר, ליטול ממנו בדיקת דם לקביעת אחוז האלכוהול או הסם שבדמו, לפי דרישת השוטר.
– חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 46), התשנ"ח – 1998, ס"ח 1672, 07.07.98, עמ' 253.
34.לט. שכרות – עונש –
– הנאשם נהג בהשפעת משקאות משכרים (נהיגה בשכרות). בגלל השפעת המשקה החריף לא אמד נכון את המרחק בינו ובין רוכב האופניים (המנוח), למרות ששדה הראיה היה גלוי ותאורת הרחוב פעלה. הנאשם פגע ברוכב האופניים ולאחר מכן המשיך בנסיעה. בבית המשפט אף הובאה עדות לפיה, עובר לתאונה, הבחין רכב משטרתי בנסיעתו הפרועה, אותת לו לעצור וצפר לו, אך הנאשם התעלם גם מכך. בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט פרידמן, קבע כי הנאשם המשיך לשתות בחיפה לאחר ששתה בביתו וזאת למרות שידע שיאלץ לנהוג לאחר מכן. בית המשפט גזר על הנאשם שנת מאסר ושלילה לצמיתות. בית המשפט העליון, הרכב השופטים ש. אשר, צ. בכור ומ. אלון, קיבל את טיעוני ב"כ המערער, עו"ד א. אורון לפיהם, מדובר באדם מבוגר, אשר נסיבות טראגיות הביאו לשתיה, והפחית את עונש המאסר לחצי שנה, אולם הותיר את עונש הפסילה בעינו.
– ע"פ 43/79, שמואל מנדל נ' מ"י, בבית המשפט העליון פס"ד מיום 21.03.79, פורסם במעריב – מדור תחבורה ותיירות, בתאריך 25.04.79, עמ' 22.
לקריאה אודות כמות אלכוהול מותרת בדם