להאזנה:
כאשר נהג פוגע בהולך רגל, והולך הרגל נפטר מיד, לא יורשע הנהג בעברת ההפקרה אפילו אם "הפקיר" את המנוח והמשיך בדרכו.
דוגמה : הפקרת הרוג אינה הפקרה
בבית המשפט העליון נדון ערעורו של נהג אוטובוס אשר נסע ברכבו בשעה 04:30 לפנות בוקר ברחוב צלח-א-דין במזרח ירושלים.הנהג פגע בהולך רגל אשר ירד לכביש. הוא עצר לרגע את האוטובוס, ראה את הולך הרגל מוטל בצדי הכביש, אך המשיך בנסיעתו מבלי להגיש לו עזרה ואף לא דיווח למשטרה. יתרה מכך, הנהג ניקה את דמו של הנפגע שהיה על האוטובוס והודיע לממונים עליו כי הנזקים באוטובוס נגרמו כתוצאה מהתנגשות האוטובוס בעמוד חשמל הנמצא במקור חיים – בקצה השני של העיר.
הנהג הודה בעובדות הנ"ל, ולכן בית משפט השלום גזר עליו עונש של שלוש שנות מאסר בפועל ופסילה לשלוש שנים. הערעור לבית המשפט המחוזי נדחה, אך הערעור בבית המשפט העליון התקבל. השופט צבי ברנזון, מבית המשפט העליון, ציין כי כשברור לפוגע, כפי שהוברר במקרה זה, כי הנפגע כבר מת וכי שום עזרה לא תועיל לו, אז במקרה כזה הנהג לא יורשע בעברת הפקרה, אפילו אם הוא השאיר את הנפגע במקומו ולא הסיעו לטיפול רפואי מתאים. השופט ציין, כי דבר מותו של הנפגע צריך להיות ברור וודאי למעלה מכל ספק. עם זאת, נותרה ההרשעה בעינה, בגין הזזת הרכב ואי דיווח למשטרה. בית המשפט העליון התחשב בכך שהמערער הוא נהג ותיק, עברו התעבורתי והפלילי נקי ובכך שהוא אב לחמישה ילדים. בנוסף, התחשב בית המשפט בבהלה שאחזה בנהג נוכח מותו של הנפגע וחששו מפני נקמה. עם זאת, השופטים ציינו, כי כמובן שאין להצדיק את המערער בנסיבות העניין. בסופו של דיון, קוצר המאסר לשישה חודשים בפועל ובעקבות הזיכוי מעברת ההפקרה, בוטל עונש הפסילה בפועל של רשיון הנהיגה.
במקרה הנוכחי, על פי מידע שמסרה התביעה לבית המשפט העליון, הנהג עצר את האוטובוס, הנוסעים שהיו עמו ירדו, וכשראו שהנפגע מת הם חזרו לאוטובוס והודיעו זאת למערער. כשהמערער שמע את הבשורה הרעה אמר לנוסעים "מוטב שנסתלק מהמקום לפני שיופיע מישהו ממשפחת הנפגע ויהרוג אותי".