להאזנה:
בבית המשפט המחוזי בתל אביב הועמד לדין נהג רכב פרטי. על פי כתב האישום, הנאשם נהג את רכבו ברחוב יפת ביפו מדרום לצפון. בהגיעו לצומת הרחובות יפת ומאור עיניים, לא שם לבו לעובדה שהולך רגל חצה את הכביש. הולך הרגל נפגע ונהרג לאלתר. הנאשם לא עצר את רכבו ונמלט מן המקום בנסיעה מהירה כשהוא מפקיר את המנוח על הכביש. הנאשם נסע אל מסעדה בבעלות דודו, הזעיק את אביו ולאחר כחצי שעה התייצב בתחנת המשטרה.
הנאשם הרגיש כי פגע פגיעה קשה בהולך הרגל, לא ידע כי המנוח נפטר מיד, אך הניח כי התוצאה עלולה להיות קטלנית. הוא תירץ את העובדה כי נמלט בחשש שמא פגע במישהו מבני יפו, שבמפורסמות שבקרב משפחותיה, כך על פי נוסח גזר הדין שניתן על ידי דר' עודד מודריק, יש סכסוכים ורבים מהאנשים אלימים ומסוכנים. הנאשם חשש שהעצירה תסכן את חייו.
הנאשם הורשע אף כי המנוח נפטר לאלתר. זאת, כיוון שלא נעצר על המקום ולא מילא אחר החובה האנושית, כלשון השופט, לעצור כדי לעמוד על תוצאות התאונה.
המדובר בעברה חמורה מסוג פשע אשר העונש בגינה הוא עד 7 שנות מאסר. בהתחשב בנסיבות המקרה, הוטל על הנאשם לרצות עונש של שישה חודשי מאסר בעבודות שירות ובעשרים חודשי פסילה בפועל, בניכוי שלושה עשר חודשי הפסילה המנהלית והשיפוטית שקדמו למשפט. יצוין כי, הנאשם נפסל קודם עד תום ההליכים עקב חומרת העברה, אך שופט בית המשפט העליון מישאל חשין, קיבל את הערער שהגיש הסניגור והורה על ביטול הפסילה עד תום ההליכים. זאת, לאחר שכאמור ריצה הנהג שלושה עשר חודשי פסילה.
בנימוקי ההחלטה כתב השופט, כי אמנם המדובר בעברה שהיא לא רק חמורה אלא גם בזויה הגוררת בעקבותיה עונש של עד תשע שנות מאסר, אך "יש הפקרה (לאחר פגיעה) ויש הפקרה". השופט התחשב בכך, שכאמור העורר באותו תיק התייצב במשטרה לאחר כחצי שעה, ולכן קבע שאין לראות בו כמי שברח מהמקום במגמה להסתיר את מעורבותו בתאונה.
קרא עוד על: