34.צו. שכרות – עד כמות של 305 מק"ג אין להרשיע בנהיגה בשכרות

להאזנה:

 

שופט בימ"ש לתעבורה בי-ם, א. טננבוים, דן בהשגות של מומחי ההגנה לגבי אמינות ממצאי הינשוף ואי הדיוק האפשרי עקב ליקויים בדרך הפעלת המכשיר. בהתייחסו לאי הדיוק בבדיקת הכיול כתב השופט: "משטרת ישראל מקבלת את בלוני הגז לכיול מהיצרן שנמצא בבריטניה. בלוני הגז מגיעים כאשר לכל בלון מצורפת תעודה המהווה מעין "ת.ז." לבלון. בתעודה נרשם ריכוז האלכוהול המצוי בבלון בלחץ אטמוספרי ובטמפ' ספציפיים. (במקרה שלנו 350 מק"ג בלחץ 1 אטמוספרה בטמפ' של 34 מעלות)."

 

"השוטר מפעיל הינשוף צריך כל יום לבדוק בתחילת המשמרת כי מכשיר הינשוף מודד היטב את כמות האלכוהול בבלון הגז, במידה והמדידה אינה מדויקת יחסית לקבוע בבלון, צריך הוא להפסיק להשתמש במכשיר."

 

"אלא שלטענת ההגנה מקובל בכל העולם כי בלוני גז המשמשים לכיול מכשירי מדידה נבדקים במעבדה בטרם יתחיל השימוש בהם. במיוחד המקרים שלנו. בלוני הגז משונעים מאנגליה לישראל ועוברים שינויי לחץ ושינויי טמפ'. בבלון גז שעבר שינויי לחץ ו/או טמפ' יכול להתרחש תהליך של עיבוי (מעבר החומר בבלון ממצב צבירה גז לנוזל – א.א) אשר עלול לשנות את ריכוז הגז בבלון."

 

shutterstock_358769924

"זאת ועוד, כאשר מתבצעת בתחנת המשטרה בדיקת הכיול היומי, הלחץ האטמוספרי נקבע ידנית ע"י המפעיל ואילו הטמפ' כלל לא נבדקת ואיננה ידועה. כפי שהוסבר, שינוי בלחץ האטמוספרי או בטמפ' המצויים בתעודה מעקרים את הבדיקה מתוכן."

 

"לטענת ההגנה, עקב העיבוי, מקבלים אנו תוצאה שגויה והקריאה היא מעבר לקריאה הנכונה. יתירה מזו, היות ואותה בעיה קיימת גם בבלון המשמש לכיול חצי שנתי, קשה יהיה לעלות על תקלה זו. קרי, גם בכיול החצי שנתי נקבל תוצאה שגויה וגם בבדיקה היומית"

34.צו. שכרות – עד כמות של 305 מק_ג אין להרשיע בנהיגה בשכרות
34.צו. שכרות – עד כמות של 305 מק_ג אין להרשיע בנהיגה בשכרות

התייחסות השופט לנושא

בהתייחסו למסקנה המתבקשת עקב אי הדיוק העולה מבדיקות הכיול כתב השופט:

 

"מומחי ההגנה היססו רבות בגודל טעות זו… המספרים והסטייה שדיברו עליהם המומחים נעים במקרה הקיצוני בסביבות 10%-20% כאשר קשה מאוד להעריך זאת… אשר על כן, לאחר ששקלתי רבות, ולקחתי בחשבון את הסטייה הנלקחת כעת בחשבון ע"י המשטרה, ולטובת הנאשם, החלטתי כי מן הראוי בשלב זה לשנות את המרווח המקובל. אם כעת, מרווח הביטחון של המשטרה הוא עד 255 מק"ג הרי מן הראוי להעלותו ל-305 מק"ג. במילים פשוטות, רק אם המדידה תראה 305 מק"ג ומעלה, תנוח הדעת מעבר לכל ספק סביר כי תוצאת הבדיקה היא מעל 240 מק"ג (המידה הקבועה בחוק)."

 

"למספר זה הגעתי בחשבון פשוט. 240 מק"ג בתוספת 20% הם 288 מק"ג. לכך יש להוסיף 15 מק"ג שהוסיפה המשטרה עצמה כסטייה אפשרית של המכשיר ונקבל 303 מק"ג ומכאן נקבל 305 מק"ג (שכן המכשיר מודד ברווחים של חמישה מק"ג)."

 

–    ת 11893/07 (מחוזי י-ם) מ"י נ' עוזרי עינת מלכה ואבישר ארנון, פס"ד מיום 28.2.08.

 

להמשך קריאה

להערכת סיכוייך ללא חיוב או יצירת קשר לחץ/י כאן

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

משרד עורכי דין אילון אורון

עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה למעלה מ-40 שנה.

משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין.

הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון.

כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום.

בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה.

במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.