אנציקלופדיה תעבורה – ערך נ`

להאזנה:

 

הערך נ'

  1. נסיעה לאחור (לקולא) – תאונת דרכים קטלנית – בית המשפט המחוזי בת"א ביטל עונש מאסר של 9 חודשים, שהוטלו על נהג משאית, אשר פגע למוות בהולך רגל, תוך נסיעה לאחור והמירם  ב – 6 חודשי עבודות שירות, ראה "קטלני", ערך מס' 10.

– ע"פ 71371/99 יעקב סרג' נ' מ"י, בית המשפט המחוזי בת"א, פס"ד מיום 11/4/00.

 

  1. נהיגה בזמן פסילה – (מעצר) – (לקולא) – העורר נהג ברכבו, לאחר שנפסל על ידי בית המשפט מלהחזיק רשיון. כמו כן, הוא ניסה לתקוף, תוך כדי נסיעה, שוטרים שעמדו בצד הדרך וסימנו לו לעצור. למרות עברו הפלילי הכבד והעובדה שנהג רק ארבעה ימים לאחר הפסילה, התיר בית המשפט פתח לשחרורו בתנאים, אם תוצע לו חלופת מעצר מתאימה.

– ב"ש (מחוזי – חיפה) גזראנווי נ' מ"י, טרם פורסם, הסניגור 20, נובמבר 98', עמ' 19.

  1. נקודות – הצעת חוק שאושרה בכנסת, בקריאה טרומית בתאריך 4/7/01 לפיה, על דו"חות התנועה יצויין, מספר הנקודות שיירשמו לחובתו של בעל הרשיון, אם יורשע בעבירת התנועה, עליה קיבל את הדו"ח. הרציונלים שמאחורי הצעת החוק הם שניים: הרתעה ויצירת שקיפות בעבודת המשטרה.

– הצעה לציין מספר נקודות החובה על דוחו"ת תנועה/צבי זרחיה, פורסם ב"הארץ" בתאריך 5/6/01.

 

  1. נהיגה ללא רשיון – (לחומרה) – בית המשפט קובע, כי נהיגת רכב בדרך ציבורית, על ידי מי שמעולם לא עבר בחינות נהיגה ולא קיבל רשיון נהגיה מהווה סכנה לשלום הציבור.

– ב"ש (תעבורה-ת"א) 112/97 מ"י נ' פיס, טרם פורסם, הסניגור 14, מאי 98', עמ' 17.

אנציקלופדיה תעבורה – ערך נ`
אנציקלופדיה תעבורה – ערך נ`
  1. 5. נקודות – הצעת חוק לפיה, בהודעת תשלום הקנס על עבירת תעבורה, שנמסרת לבעל רשיון נהיגה יצויין, הניקוד שירשם לחובתו של האדם, שלו נמסרת ההודעה, אם יורשע בעבירה וכן, כי תשלום הקנס מהווה למעשה הודייה בעבירה והרשעה בה וכך, יינתן לו מלוא המידע שראוי כי יבוא לידיעתו.

– הצעת חוק 3080, ח' באדר התשס"ב, 20/2/2002.

 

  1. נוכחות נאשם – (לקולא) – בית המשפט העליון קובע, כי זכותו של נאשם להיות נוכח במשפטו, הינה זכות יסוד שיש להקפיד עליה. במקרה דנן, סרב בית המשפט המחוזי לאפשר לנאשמים להיות נוכחים בדיון בסוגיית מעצרם עד תום ההליכים. השופטת ד. דורנר, מבטלת את ההחלטה ומחזירה את הדיון לבית המשפט המחוזי.

– בש"פ 1655/97 אבו סלימאן נ' מ"י, הסניגור 3, מאי 97', עמ' 6.

 

  1. נוכחות נאשם – (לקולא) – בית המשפט קובע, כי אם ביקש נאשם, לדון אותו שלא בפניו והוא מיוצג ע"י סנגור, ניתן לגזור עונשו גם בהעדרו. בקשת נאשם, כי המשפט יתנהל שלא בפניו, יכולה לבוא גם מפי סניגורו, ולאו דווקא מפי הנאשם.

– ת"פ (חיפה) 2024/95 מ"י נ' אמלאי, טרם פורסם, הסניגור 3, מאי 97, עמ' 15.

 

  1. נהיגה בזמן פסילה – (זיכוי) – בית המשפט המחוזי דוחה את ערעורה של המדינה על החלטת בית משפט השלום, לזכות את הנאשם מעבירה של נהיגה בזמן פסילה, בשל העובדה שהוא אינו יודע לקרוא עברית ובשל העובדה שהודעת הפסילה שנשלחה אליו, היתה כתובה בעברית בלבד. בית המשפט דוחה את טענת המדינה לפיה, עצם הנאשם עיניו למהות ההודעה שקיבל על הפסילה, מאחר שבהודעתו של המשיב, כלל לא עלה הספק כי נגזר עליו עונש נוסף.

– ע"פ (מחוזי-חיפה) 2676/01 מ"י נ' סעיד בן מחמוד הייב, טרם פורסם, הסניגור 59, פברואר 02, עמ' 29.

 

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

משרד עורכי דין אילון אורון

עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה למעלה מ-40 שנה.

משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין.

הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון.

כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום.

בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה.

במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.