– בית המשפט המחוזי בת"א, השופטת ש. דותן, קובעת כי פסילת רשיון נהיגה לשמונה חודשים לנהגת שנהגה בשכרות וללא משקפיים (שמהווים תנאי ברשיון הנהיגה) ובשל כך גרמה לתאונת דרכים עצמית, בה היא נחבלה בגופה, על רקע היות עברה נקי, הוא עונש סביר ולפיכך היא דוחה את הערעור על חומרת העונש. – ע"פ 70159/03 מ"י נ' ילנה טולינסקי, פס"ד מיום 26.05.03.
– בית המשפט לתעבורה בנתניה, השופטת ר. בן יששכר, קובעת כי לא ניתן להרשיע בסירוב להיבדק אלא אם הדרישה עמדה בדרישות החוק. הדרישה אמורה לבוא מפיו של קצין משטרה, תוך מתן הסבר מפורט על משמעויות הסירוב ורק אם לא ניתן היה לבדוק את השכרות בבדיקה בעזרת מינשוף. – ת"ד 10453/99 (תעבורה נתניה), מ"י נ' יפים מנדיוק, החלטה מיום 02.06.03.
– הנאשם נהג כאשר בדמו כמות אלכוהול של 161%/mg. כאשר הגיע רכב הנאשם לעקומה, התהפך הרכב והנוסעת ברכבו נהרגה. לאור אלו, הורשע הנאשם בעבירת הריגה. בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט ש. שטמר, מציין כי נהיגה בשכרות הינה נטילת סיכון פושעת: הנוהג כך כמוהו כמי שמחזיק כלי משחית מבלי שתהיה לו שליטה עליו ולאור התפשטות התופעה, יש חשיבות לענישה מרתיעה. לפיכך, מטיל בית המשפט על הנאשם עונש מאסר בפועל של 26 חודשים, מאסר על תנאי של 12 חודשים ופסילת רשיון נהיגה למשך 10 שנים. – ת"פ 243/00 (חיפה), מ"י נ' משה סלס, החלטה מיום 05.08.03, פקס דין, גיליון 1063, 01.09.03, עמ' 8.
עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה כ- 45 שנה. משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין. הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון. כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום. בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה. במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם