יב.1. כללי
לפי תקנה 67 לתקנות התעבורה, אם נהג מתקרב למעבר חצייה ומבחין בהולכי רגל חוצים במעבר, הוא חייב לאפשר להם לחצות בבטחה ואם יש צורך בכך, גם לעצור את רכבו. בנוסף לכך, חייב הנהג, המתקרב למעבר, להאט את מהירות נסיעתו בכל מקרה – גם אם מעבר החצייה ריק מהולכי רגל.
הפרעה להולך רגל החוצה מעבר חצייה היא בגדר עברת קנס בשיעור של 500 ₪ ו-4 נקודות חובה. אולם, אף על פי שהעברה מסווגת כעברת קנס, היא עלולה להיות מסווגת בצורה אחרת. שכן, כאשר מתקיימות נסיבות מחמירות של "אי- מתן זכות קדימה", למשל מתן זכות קדימה תוך סיכון הולך הרגל החוצה מעבר חצייה, יזומן הנהג למשפט. זאת ועוד, לקצין המשטרה אף ישנה הסמכות לשלול את רשיון הנהיגה שלו ל-30 יום שהם 10 נקודות.
איסור נוסף הוא האיסור לעקוף בקרבת מעבר חצייה, למעט בכביש חד-סטרי רב-נתיבי שבו התנועה נעה במספר טורים ומעבר החצייה פנוי לגמרי. אולם, בכל מקרה חשוב לזכור, כי אין לעקוף רכב, שעצר לפני מעבר חצייה על-מנת לאפשר להולכי רגל לחצותו בבטחה. איסור נוסף, הוא איסור חנייה על מעבר החצייה או בתחום של 12 מטר לפניו.
יצוין, כי תקנות התעבורה המטילות על נהג חובת זהירות גבוהה בהתקרבו למעבר חצייה, מחייבות גם את הולך הרגל. על פי הדין,[1] הולך הרגל חייב לחצות את הכביש במעבר חצייה, אם יש מעבר כזה בקרבת מקום.
[1] תקנה 110 (ב) לתקנות התעבורה
קרא עוד על:
אי ציות לרמזור אדום