להאזנה:
34.יד. שכרות – לקולא
– עונש הפסילה הומתק למרות השכרות וחומרת המעשה בגין ההמשכות החריגה של ההליכים – 6 שנים בתיק תאונת דרכים מסוג נזק בלבד.
– ראה ע"פ 190/92 (מחוזי ת"א), יהודה טוקוב נ' מ"י, באות ע' – עינוי דין מס' 139.
34.טו. שכרות – (לקולא) – עונש חמור מאוד בגין נהיגת רכב תחת השפעת משקאות משכרים בשיעור 132 מ"ג בדם אשר כתוצאה ממנה גרם הנאשם לתאונת דרכים.
הנאשם התנגש ברכב אחר, הדף אותו למרחק רב ולאחר מכן המשיך בנסיעה למרחק כ- 200 מטרים, פגע באי תנועה עקר עץ ונעצר במקום. כתוצאה מהתאונה נחבל הנאשם חבלה של ממש (תפרים בשפה) וכן נפגעה הנהגת המעורבת וניזוקו כלי הרכב. שופט בימ"ש השלום לתעבורה בת"א סגן הנשיא אפרים דורון הטיל על הנאשם עונש של 15 חודשי מאסר בפועל, 4,000 שקל קנס ופסילת רשיון נהיגה ל- 12 שנים. ביהמ"ש המחוזי בת"א בע"פ 960/94 השופט בן שלמה המתיק את העונש למרות חומרת העבירה ולמרות העובדה שהמערער צבר שש עבירות בתחום אי ציות לתמרור ונהיגה במהירות מופרזת וזאת מתוך סה"כ 11 הרשעות קודמות (המערער אוחז ברשיון נהיגה מזה 12 שנים) השופט ציין כי "יחד עם זאת נראה לי כי העונש אשר הוטל על המערער הינו חמור שמחייב התערבות ביהמ"ש של הערעור". לאור זאת השופט בערעור המתיק את העונש לפי המצוטט כדלקמן:
"לאחר ששקלתי את כל הנסיבות אני סבור כי יש מקום לבטל את עונש המאסר בפועל שהוטל על המערער ועונש הפסילה בפועל.
תחת זאת, אני מטיל על המערער שנה וחצי פסילה מלקבל או מהחזיק רשיון נהיגה ושנה פסילה על תנאי למשך שלוש שנים שמניינן מתום תקופת הפסילה בפועל.
- 34.יד. שכרות – (לקולא)
אני מטיל על המערער שמונה חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור תוך שלוש שנים מהיום עבירה של נהיגה בזמן שכרות או בזמן פסילה. עונש הקנס בסך 4,000 ש"ח שהטילה הערכאה הראשונה, ישאר בעינו". (ההדגשה שלי – א.א.).
יודגש כי בתיק זה השופט בערעור ביטל את העונש המקורי כיוון שנראה לו חמור מדי והטיל עונש אחר תחתיו.
– ע"פ 960/94 (מחוזי ת"א), עופר דהרי נ' מ"י, (לא פורסם).
34.טז. שכרות – (לקולא) – באנגליה סף ההשפעה הינו גבוה יותר מאשר בארץ. אצלנו 50 מ"ג אלכוהול ב- 100 מ"ל דם ואילו שם 80.
– מתוך פס"ד – ראה "קו חו"ל" חדשות משפט מהעולם גליון 4, פברואר 89, הוצאת ועד מחוז ת"א של לשכת עו"ד.
34.יז. שכרות – (לקולא) – העונש שהוטל בבימ"ש לתעבורה בת"א על נהג שהואשם בנהיגה לא זהירה תחת השפעת משקאות משכרים 234 מ"ג כוהל בדם בהתחשב בהודאה ובטיעונים להקלת העונש – ארבעה חודשים פסילה בפועל בניכוי חודש פסילה מנהלית + שישה חודשים מאסר על תנאי לשלוש שנים + 500 ש"ח קנס (מעל 50 מ"ג כוהל בדם נחשב הנהג כנתון להשפעה על פי החוק).
– תיק בימ"ש 8-470180-4 (תעבורה ת"א), מ"י נ' דריל מנדל, פס"ד מיום 8/5/88 (לא פורסם).
להמשך קריאה