נאשם הכופר בעבירה המיוחסת לו, יורשע רק לאחר שתשמענה הראיות וביהמ"ש ישתכנע כי העבירה אכן נעברה, וכאשר המדובר בתיקי תעבורה עצם אי ההתייצבות לדיון, די בה, ברוב המקרים, בכדי שהדבר יחשב כהודאה בעבירה המיוחסת ובהתחשב בכך ירשיע ביהמ"ש את הנאשם בהיעדרו אף מבלי שתשמענה הראיות.
לעומת זאת, בכדי שנאשם יצא זכאי בדינו, התפתחות שהנה חריגה בשדה המשפט, על השופט לשמוע את העדים ואם יתעורר בלבו ספק יזכה את הנאשם.
למותר לציין, כי אם נאשם מודה בעבירה המיוחסת לו, התוצאה תהייה הרשעה.
למרות כל אשר פרטתי לעיל, זוכה נאשם וזאת בעקבות הודעתו – הנאשם הודיע לביהמ"ש כי אין ביכולתו להתגונן בפני האישומים נגדו ולכן הוא מקבל על עצמו את ההרשעה אך שומר על זכותו לערער על הרשעתו בביהמ"ש המחוזי.
מעשה שהיה כך היה: נהג הואשם בנהיגת רכב ביום 2.12.99 במהירות 124 קמ"ש במקום 90 קמ"ש עבירת קנס בשיעור 750 ש"ח המחייבת גם בנקודות. הנאשם יוצג ע"י סנגור ולאחר שהשוטר העיד והסתיימה פרשת התביעה, ביקש הסנגור לדחות את הדיון על-מנת לאפשר לו להגיש חוו"ד מומחה לפיה ייתכן והשוטר טעה בייחוס העבירה לרכבו של הנאשם.
שופטת התעבורה בנתניה, שירה בן שלמה, סירבה לדחות את הדיון וציינה כי על הנאשם היה להיערך מבעוד מועד ולהגיש את חוות הדעת בהתאם לפני הדיון.
השופטת שמעה את הסיכומים והרשיעה את הנאשם.
הנאשם ערער על פסק הדין לביהמ"ש המחוזי בת"א וטען כי נמנע ממנו יומו בביהמ"ש וראוי היה לאפשר לו להתגונן כדבעי. מה גם, שהסנגור ביקש מבעוד מועד למסור לידיו את הנהלים וההנחיות הנוגעים להפעלת אקדח הלייזר.
להערכת סיכוייך ללא חיוב או יצירת קשר לחץ/י כאן
עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה כ- 45 שנה. משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין. הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון. כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום. בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה. במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם