עדים

להאזנה:

 

הכתובת הייתה על הקיר, אך הנאשם זוכה

כתב אישום נגד נהג משאית נמחק בהעדר עדות קבילה
כלל בסיסי במשפט הפלילי קובע כי לא ניתן להרשיע נאשם בפלילים על פי עדות שמיעה.

כלומר, יש להביא לפני בית-המשפט את עדותו של בעל דבר – אותו אדם שראה במו עיניו את העבירה. אך עדות של אדם לפני בית-המשפט על עבירה, שהיה עד לה לפי מה ששמע, תקפה ודינה כדין עדות ראייה. כלומר, אדם ששמע צעקות של אישה בשעת מעשה אונס יוכל להעיד בבית-המשפט לטובת התביעה, כי הנאנסת התנגדה לאנס.

כך הדבר גם לגבי תאונת דרכים ומעשה שהיה כך היה: נהג משאית האוחז ברשיון נהיגה עשר שנים ועברו התעבורתי נקי, הועמד לדין בבית-המשפט לתעבורה בתל-אביב. הוא הואשם בגרימת תאונת דרכים בכך שהסיע את משאיתו לאחור ופגע בקיר בית, ועקב כך נגרם נזק לקיר. כן הואשם הנהג בהסתלקות ממקום האירוע בלי להשאיר את פרטיו האישיים על הרכוש שניזוק, ובלי להודיע למשטרה על התאונה, בניגוד להוראת תקנות התעבורה.

 

חבטה חזקה

כתב האישום הוגש בעקבות תלונתו של דייר בן 77 המתגורר באותו בית. המתלונן סיפר בעדותו במשטרה, כי בעודו נח בדירתו בשעות הצהריים הרגיש ושמע חבטה חזקה בקיר הבית. הוא העיד כי יצא מיד החוצה וראה את המשאית של הנאשם חונה בסמוך לקיר הבית. כן הוסיף שהבחין בשברים שנגרמו לקיר. כשיצא החוצה, כך סיפר, נהג המשאית כבר לא היה במקום, ולבד מאותה משאית, לא חנתה מכונית אחרת סמוך לקיר. כנשאל העד על-ידי חוקר המשטרה כמה זמן חלף מרגע הפגיעה ועד שיצא החוצה השיב: "נדרשו לי בערך עשר דקות מאחר שלא הייתי לבוש." העד ציין כי לא יכול להיות שרכב אחר פגע בקיר ונהגו הוא שנמלט, מאחר שהמשאית עמדה בדיוק במקום שבו נראו סימני נזק בקיר.

עדים
עדים

מסתבר כי לא זאת בלבד שהעד יצא החוצה כעשר דקות אחרי האירוע, אלא שמסר את עדותו במשטרה חודש לאחר המקרה. נהג המשאית זומן לחקירה חמישה חודשים לאחר מכן. בחקירתו העיד נהג המשאית כי אמנם חנה בסמוך לקיר הבית נשוא התלונה, אולם לא פגע באותו קיר ולא הבחין בנזק כלשהו שנגרם לו.

 

מחיקת כתב האישום

מאחר שנהג המשאית כפר בחקירתו בגרימת הנזק, נקבע דיון לשמיעת ראיות. ביום הנקוב לא הופיע המתלונן למסירת עדות למרות שהוזמן כדין. לפיכך פנה נהג המשאית באמצעות סניגורו, ועתר למחיקת כתב האישום נגדו. לעתירתו צירף צילומים מטעמו של קיר הבית נשוא התלונה. הצילומים הראו שהקיר כולו היה חבול וסדוק, ולכן אין מקום לטענה, כי אפשר היה להבחין בפגיעה חריגה ביחס לנזקים אחרים.

 

בעתירה ציין הסניגור, כי המתלונן לא השאיר בקשה כתובה ובה דרישה מהנהג שיזהה ויתקן את הנזק. כן ציין שהנאשם הוזמן לחקירה כחמישה חודשים לאחר האירוע – דבר שהקשה עליו לזכור את מעשיו באותו יום.

 

לנוכח נימוקים אלה הודיעה נציגת התביעה בבית-המשפט כי היא חוזרת בה, וכתב האישום נמחק.

המסר המרתיע – נהג הפוגע ברכב חונה או ברכוש – חייב להשאיר פרטיו ולדווח למשטרה.

 

להמשך

 

אולי יעניין אותך לקרוא עוד על:

 

תאונות דרכים קטלנית

תאונת דרכים עם נפגעים

תאונת דרכים ללא נפגעים

נהיגה בשכרות

כמות אלכוהול מותרת בדם

להערכת סיכוייך ללא חיוב או יצירת קשר לחץ/י כאן

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

משרד עורכי דין אילון אורון

עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה למעלה מ-40 שנה.

משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין.

הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון.

כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום.

בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה.

במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.