לפני הופעת האור האדום ברמזור, דולק בכיוון נסיעת הנהג אור צהוב במשך 3 שניות על פי ההנחיות לתכנון רמזורים של משרד התחבורה. אור צהוב ברמזור דינו כדין אור אדום, ולכן חייב נהג לעצור גם כאשר בכיוון נסיעתו נדלק אור צהוב. יחד עם זאת, קיימת הגנה בחוק לנהג אשר לא הספיק לעצור, לאחר שהאור הירוק בכיוון נסיעתו התחלף לצהוב.
שוטר האשים נהג בכך שחצה באור אדום את צומת הרחובות דרך לוד-פינת האצ"ל בשכונת התקווה בתל אביב. השוטר הגיע לצומת מרחוב האצ"ל, והאור בכיוון נסיעתו התחלף לירוק. בהיותו בצומת הבחין בנאשם המתפרץ לקראתו מדרך לוד באור אדום. השוטר עצר את הנהג בו במקום ורשם לו דוח תנועה.
הסוגיה הגיעה לדיון בבית המשפט לתעבורה בתל-אביב בפני השופט גבריאל שטרסמן. השופט פסק שלא ניתן לקבוע על פי עדות השוטר, שהנאשם חצה את קו העצירה באור אדום. שכן, השוטר הגיע מכיוון אחר, וייתכן שהבחנתו לא תאמה את הרגע המדויק שבו חצה רכב הנאשם את קו העצירה. עם זאת, קבע השופט כי הנאשם עצמו טען שחצה את קו העצירה באור צהוב ובכך הפליל את עצמו. אולם לעניין זה, קיבל השופט את טענת הסניגור שלפיה לא ניתן היה להיעצר לפני הצומת. זאת, הואיל והאור בכיוון נסיעת הנאשם התחלף לצהוב ממש כשהיה על קו העצירה ומהירות נסיעתו 40 קמ"ש. במהירות כזו, זקוק הרכב ללמעלה מ-17 מטרים כדי להיעצר ולכן לא היה באפשרותו להימנע מלהיכנס לצומת. לפיכך, קבע השופט כי הוא מזכה את הנאשם מאי ציות לרמזור אדום מחמת הספק. כמו-כן, נקבע כי דינו של הנאשם הוא לצאת זכאי גם מן עברת אי-הציות לאור הצהוב שביצע .הוא יצא בזיכוי מוחלט.
קרא עוד על:
להערכת סיכוייך ללא חיוב או יצירת קשר לחץ/י כאן
עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה למעלה מ-40 שנה.
משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין.
הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון.
כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום.
בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה.
במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.
או מלאו את הפרטים הבאים ונחזור אליכם בהקדם