החוק קובע כי הנהג ייחשב כמי שנוהג תחת השפעה אם בדמו יימצאו יותר מ-50 מיליגרם אלכוהול,או שבאויר שהוא נושף למכשיר הינשוף,יהיו יותר מ-240 מיקרוגרם אלכוהול.המשטרה אוכפת מ-290 מק"ג.
כמה זמן צריך לחכות אחרי שתייה ולפני נהיגה?
שיעור האלכוהול בדם יורד בכ-13-15 מיליגרם כל שעה.גם אם שתיתם רק כוס יין אחת,עדיף לחכות לפחות שעה.
אילו מגבלות חלות על שוטר בעת בדיקה?
השוטר חייב לוודא שהבדיקה נערכת לפחות 15 דקות אחרי שהנהג לגם בפעם האחרונה משקה אלכוהולי,או חמש דקות אחרי עישון סיגריה,כי נוכחות אדי האלכוהול והעשן יכולה לשבש את התוצאות.על השוטר לבצע ראשית בדיקת מאפיינים:לבקש מהנהג ללכת בקו ישר,לגעת באף עם היד,לבחון את צורת לבושו ואופן דיבורו.בתי המשפט לא רואים באי ביצוע בדיקת מאפיינים עילה לביטול או הקלה בעונש,אך במקרים בהם בוצעה בדיקה בינשוף לפני בדיקת המאפיינים,היו זיכויים,בטענה שתוצאות בדיקת המכשיר היו עשויות להטות את התרשמות השוטר. כאן מקום להדגיש – החוק מתיר הרשעה בנהיגה תחת השפעת אלכוהול גם על פי ממצאי בדיקת מאפיינים לבדה.
האם מותר לסרב להיבדק?
לא כדאי,כי סירוב לבדיקה הוא הרשעה אוטומטית בנהיגה תחת השפעת אלכוהול. במקרה שהנהג מסרב לבדיקה, על השוטר להסביר לו את המשמעות של סירובו.
השוטר חייב להוציא אישורים שהמכשיר כויל?
אישור כויל לא חייב להיות מוצג לנהג,אבל חייב להיות מוצג לבית המשפט.
מה העונש הצפוי למי שמורשע בנהיגה בשכרות?
העונש הצפוי הוא מינימום של פסילת רשיון הנהיגה בפועל,וזאת בנוסף להשבתת הרכב למשך חודש ימים ופסילה מנהלית לאלתר ל-30 ימים.
האם יש קשר בין כמות האלכוהול שנמדד וחומרת העונש?
במקרים רבים מוטלים עונשי פסילה בפועל לשנתיים,גם כאשר מדובר בכמות אלכוהול ברמה נמוכה.עם זאת,במקרה של כמות נמוכה,נוטים השופטים לנקוט הקלה משמעותית בעונש.