ביהמ"ש לתעבורה דן בערעור על פסק דין של ביהמ"ש המחוזי

להאזנה:

 

ביהמ"ש המחוזי זיכה נהג אשר הורשע בגרימת בתאונת דרכים קטלנית, אך הרשיעו בנהיגה לא זהירה ואילו ביהמ"ש עליון החזיר את התיק לביהמ"ש לתעבורה ע"מ לדון מחדש בעונש.

כידוע, ע"פ כללי המשפט הבסיסיים, דן בית המשפט המחוזי בערעור על פסק דין של בית משפט לתעבורה ובמקרים חריגים ונדירים במיוחד ידון בית המשפט העליון בערעור שני על פסק דין שניתן ע"י בית המשפט המחוזי בערעור. אלא שלפעמים נטרפים הקלפים ובית המשפט לתעבורה מוצא עצמו דן למעשה בערעור על עונש שהטיל בית המשפט המחוזי.

 

ערעור על פסק דין – האם ניתן להבחין במקרה או לא

נהג משאית מסוג סמיטריילר נסע בפתח תקוה ברח' קפלן הסמוך לבית החולים בלינסון (רבין) ופנה ימינה לאתר בניה הסמוך לבית החולים. הנהג יוצג על ידי הסניגור, עורך דין תעבורה אילון אורון. לכשפנה ימינה פגע נהג המשאית למוות ברופאה בת 40 אשר חצתה את הכביש מימין לשמאל.

ביהמ''ש לתעבורה דן בערעור על פסק דין של ביהמ''ש המחוזי
ביהמ"ש לתעבורה דן בערעור על פסק דין של ביהמ"ש המחוזי

התיק נדון בבית המשפט לתעבורה בנתניה. שופטת התעבורה הרשיע את הנהג והטילה עליו עונש של שמונה שנות פסילה ושישה חודשי עבודות שירות. הסניגור הגיש ערעור על ההרשעה וטען כי הולכת הרכב התפרצה אל הכביש ולא היה סיפק בידי הנהג להיעצר ולמנוע את התאונה.

 

ערעור על פסק דין

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט זאב המר, ובדעת רוב, קיבל את הערעור ופסק כי לא הוכח שניתן היה להבחין מבעוד מועד בהולכת הרגל החוצה. לאור זאת, זיכו שופטי הרוב את נהג המשאית מאחריות לתאונה. יחד עם זאת קבעו השופטים כי הנהג התרשל בכך שלא הסתכל ימינה לכשביצע את הפניה ולא הבחין בהולכת הרגל, תוך ששופטי הרוב מסכימים גם לו היה הנהג מבחין בהולכת הרגל לא היה סיפק בידו להיעצר בעוד מועד. בנסיבות אלו הטילו שופטי ההרכב עונש קל יותר של שלוש שנות פסילה.

 

הסנגור הגיש לבית המשפט העליון בקשת רשות ערעור ובמסגרת הבקשה טען בין השארס, כי לא היה מקום להטיל עונש של שלוש שנות פסילה בגין אי הבחנה בהולכת הרגל כאשר מוסכם שגם לו היה הנהג מבחין בה לא היה מצליח למנוע את התאונה. בית המשפט העליון הורה להחזיר את התיק לבית המשפט לתעבורה וזאת לאחר שהתקבלה הטענה שלא אופשר לסנגור לטעון לעונש בבית המשפט המחוזי לאחר שההרשעה באישום המקורי (גרם המוות) בוטלה.

 

שופטת התעבורה, ריקי בן יששכר (אשר הרשיע קודם לכן את הנהג) קבלה את הערעור והפחיתה את העונש אשר הטיל בית המשפט המחוזי משלוש שנים לשישה חודשי פסילה אשר מהם נוכו שלושה חודשי הפסילה המנהלית.

רוצה לחזור לחלק ספציפי בעמוד?

משרד עורכי דין אילון אורון

עו"ד אילון אורון הינו אחד מעורכי הדין המובילים בייצוג בתיקי התעבורה ברחבי המדינה מזה למעלה מ-40 שנה.

משמש יו"ר (משותף) של ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין.

הרצה רבות במסגרת שונות בתחום. מופיע תדיר בתוכניות טלוויזיה, רדיו בנדון.

כתב לאורך השנים מאמרים בכל אחד מהעיתונים היומיים, ומשמש אוטוריטה בתחום.

בנוסף אף הוציא לאור מספר ספרים בתחום, לרבות אנציקלופדיה המונה עשרות אלפי ערכים הנוגעים למשפטי התעבורה.

במשרדו עורכי דין המסייעים לו ואשר התמחו בתחום מזה שנים רבות, כולל שני בניו.